Legutóbbi hozzászólások

1
!! SZABÁLYZAT !! / 15. Egyéb szabályok
« Utolsó üzenet: írta skyLine Dátum 2019.01.19 - 22:50:02 »
Idézetet írta: Egyéb szabályok
15. Egyéb szabályok

- Tilos helikopterrel családi házak tetejére parkolni.
- A szerveren tilos minden egyedi, Prémium Pontból vásárolt tulajdonokkal való kereskedés. (Például: Egyedi autó, egyedi skin.)
- Tilos irreális stílusban hirdetéseket írni. (random írásjelek a szöveg rész helyén, rossz helyesírás, pénznem kiírásának elhagyása stb.)
- Tilos fixkártyát használni, ha az adott RP szituáció óta, (amiből a kár keletkezett) nem telt el 15 perc. (Pl:. Üldözés után ha eltelik 15 perc akkor már használod a fix kártyát!)
- Tilos az animban lévő, megbilincselt célpontot sprintelve "vinni".

- Mindig az aktuális szabályzat ismerése kötelező.
- A szabályzat változásának jogát fenntartjuk.
2
!! SZABÁLYZAT !! / Frakciókra vonatkozó szabályzatok
« Utolsó üzenet: írta skyLine Dátum 2019.01.19 - 22:49:53 »
Idézetet írta: Frakciókra vonatkozó szabályok
14. Frakciókra vonatkozó szabályok

- A több frakcióban való részvétel, megengedett, ha az nem mutat a játékos szerepén túlra. (Például: Nem lehetsz egyszerre bandás és rendőr, kivéve ha beépített nyomozóként kerülsz be egy bandába)
- Bármilyen frakciójárművet el lehet lopni, ha az megfelelően le van RP-zve. A frakciójárműben lévő berendezéseket TILOS kiszerelni. A csomagtartó tartalmát meglehet szerezni, amennyiben a csomagtartó kifosztása megfelelően volt RP-zve.
- Legális frakcióban lévő személyek nem RP-zhetnek semmi illegális főadminisztrátori engedély nélkül. (Kivétel ezalól a szerelő frakció)
- A frakció leaderek / a frakció aktívságát figyelve minimum 1 hét, maximum 2 hét inaktivitás után automatikusan törlésre kerül a frakció, vagy leader váltás következik be. Ez az naktivitási ellenőrzés minden héten egyszer megy végbe egy Főadminisztrátor/AdminController által.
- Ha frakciót szeretnének pályázni kötelező minimum 4-5 tag az alapításhoz akik közül maximum 1 adminisztrátor lehet.

Rendvédelmi szervekre vonatkozó szabálypontok:
- Kerék kilövése csak akkor engedélyezett, ha az illetőre tűzparancs van érvényben.
- A rendvédelmi szerv tagjainak joga van halálos erőt alkalmazni olyan személyek ellen, akik bizonyítottan lőfegyverrel rendelkeznek, akik 3 utasítás után sem engedelmeskednek, vagy veszélyeztetik a rendvédelmi szerv bármelyik tagjának az életét. (Például: 3x szólítanak fel, hogy ne szállj ki, de te kiszállsz, vagy fegyvertrántassz.) Lőfegyver alkalmazható még akkor is, ha nyilvánvaló túlerővel néz szembe a rendvédelmi szervezet tagja.
- Sokkolót TILOS használni éles lőfegyver ellen, továbbá ha az illető vízben, vagy járműben van. (Ezelől kivételt képez a robogó, a nyitott jármű, a lehúzott ablak)
- A rendvédelmi szerveknek a "lefoglalt" tárgyakat kötelességük a kukába kidobni. Bármilyen kereskedelem, vagy magáncélra való használat BAN-t von maga után!
- Rendvédelmi szerveknek házkutatáshoz engedélyt kell készíteni. Kivételt képez ez alól, ha az illető menekülés közben az ingatlanba (ház, garázs, biznisz, HQ, illetve bármilyen egyéb interior) megy.
- *Bírói döntés hiányában* maximum 2 órára zárhatnak börtönbe játékost.
- Mielőtt razziát, illetve lekapcsolást akarnának végrehajtani főadminisztrátori engedélyt kell kérniük, úgy, hogy bemutatják az eddig megszerzett bizonyítékokat, elvégezett nyomozásokat.
- Tilos adminnal megnézetni playerek tulajdonainak pozícióit (garázs, ház, autó, széf).
- 3-as szint alatt tilos bírságot adni, illetve 3-as szint alatt maximum 1 óra börtön adható.

Illegális szervezetekre vonatkozó szabálypontok:
- Illegális szervezeteknek kötelező minden frakcióhoz tartozó illegális tárgyat vagy a frakció tulajdonában lévő járművekben, vagy a frakcióhoz tartozó interiorok széfjében tárolni. (Illegális tárgyak például: minden olyan fegyver, lopott tárgy, ami egy frakció tag által került megszerzésre.) Kivételt képez ez alól a drog, amit a talajdonosa köteles az ültetvény interiorjában tárolni.
- Tilos egy rendvédelmi szerv tagját csak azért megtámadni, mert az belépett egy szervezet központjába. (kivétet képeznek a szabály alól a rajtaütések, razziák)
- Rendvédelem által lezárt területre belépés esetén vállalnod kell, hogy a szerv tagjai többszöri felszólítás nélkül lesokkolhatnak/lelőhetnek.
- Bankrablásnál, vagy boltrablásnál legalább 1 független adminnak szolgálatban kell lennie és figyelnie kell az eseményeket, hogy a realitás határain belül menjen végbe a szituáció. A bankrablás előtt informálni kell az adminisztrátort és majd csak az ő engedélyével indulhat meg a bankrablás, vagy a boltrablás.
- Túsz ejtése esetén tilos megölni a rendvédelmi szerv által beküldött túsztárgyalót.
- Bankot, illetve boltot csak lőfegyverrel szabad kirabolni!
- Bankrablás, vagy boltrablás után köteles vagy 15 percig a szerveren tartózkodni.
- Bankot frakciónként hetente 1x, boltot pedig hetente személyenként kétszeri alkalommal lehet rabolni.
3
!! SZABÁLYZAT !! / Character Kill
« Utolsó üzenet: írta skyLine Dátum 2019.01.19 - 22:49:47 »
Idézetet írta: CharacterKill
13. CharacterKill

CK-ról, vagy a karaktered tényleges haláláról akkor van szó, ha:
- Előre megtervezett, főadmin által elfogadott szituációról van szó.
- Életfogytiglani tartó börtönbüntetésre ítéltek.
- Frakcióba lépéskor elfogadtad, hogy CK-zhatnak.

- CK esetén a neved megváltozik, vagyontárgyaid megmaradnak. Kivéve, ha egy olyan szituációban történt a CK, amelyben biztosan a játékos tárgyai elvételre kerültek volna. (Például: Rendőr elől való menekülés után, szándékosan megölni a karakterünket, hogy ezzel a tárgyaink megmaradjanak.)
- CK esetén egy minimum 30 soros RP szükséges ami magában foglalja az IC chatet, a /me, a /do, illetve a /try parancsok használatát. Amennyiben a CK után panasz érkezik a CK-zott féltől, hogy nem volt megfelelő az eljárás, ezt az RP-t fel kell mutatni, mint bizonyíték (ami lehet kép, log, videó formájában).
- Ha egy frakcióvezető ellen CK-t követnek el, a frakcióvezetői posztja megszűnik. A ranglétrán az utána következő ember átveheti a posztját ha szeretné. Ha átveszi, megy a frakció tovább, ellenkező esetben a frakció megszűnik.
- Ha egy tag ellen CK-t követnek el, a frakciótagsága megszűnik. A frakcióba visszavehető új karakterrel 1 hét elteltével.
4
!! SZABÁLYZAT !! / Karakteralakítás, karakterdev
« Utolsó üzenet: írta skyLine Dátum 2019.01.19 - 22:49:42 »
Idézetet írta: Karakteralakítás, karakterdev
12. Karakteralakítás, karakterdev
Hamarosan
5
!! SZABÁLYZAT !! / Rablás és átverés
« Utolsó üzenet: írta skyLine Dátum 2019.01.19 - 22:49:36 »
Idézetet írta: Rablás és átverés
11. Rablás és átverés

- Rablás alatt azt értjük, hogy egy személy vagyoni tulajdonát veszed el. Rablás során az illetőtől maximum 50,000 dollárt lehet elvenni.
- Fegyvereket csak akkor lehet rabolni, ha az nem PP-ből lett vásárolva, vagy nem az adott játékos vette (PP-ből).
- Tilos bármilyen kulcs, vagy személyes irat elrablása.
- Tilos hirdetésből, rabolni, illetve átverni. Továbbá tilos hirdetésből történő összetalálkozás után kirabolni, illetve átverni bárkit.
- Tilos a küldetés, illetve bármilyen tárgy/munka felvevő/leadó NPC-nél, bármi féle rablást végrehajtani.
- Minden rablást szükséges megfelelően RP-zni, kötelező a /me és /do parancsok használata ennek szabályos végrehajtásához.
- Rablás után az áldozatot tilos megölni! Animba lehet hagyni. (Kivéve ha segítségért próbált kiabálni, vagy magára szerette vonni a figyelmet)
- Rablás közben való kilépés után AdminJail jár. (Ez egy "örökké" tartó adminjail ami nem leülhető. Adminisztrátorok vehetnek ki abban az esetben, ha szeretnéd folytatni az RP-t)
- Szolgálatban lévő taxis nem rabolhat ki illetve el más játékost, valamint szolgálatban lévő taxist sem engedélyezett kirabolni, elrabolni.
- Tilos a taxisokat, mentősöket, tűzoltókat szolgálatban kirabolni. Ide tartozik az a szerelő is aki a szerelőtelepen dolgozik, vagy épp vontatáshoz érkezik ki. Továbbá az a rendőr aki a Police Department területén tartózkodik.
- Ha közvetlen a rablás után kilépsz, akkor akár az egész vagyonodat is nullázhatjuk.
- Rablás után kötelességed legalább 15 percig még a szerveren tartózkodni. (Kivéve, ha már 100%-ig biztos vagy benne, hogy nem üldöz senki.)
- 3-as szint alatt tilos bárkit kirabolni, vagy átverni, illetve az a játékos aki 3-as szint alatt van, sem rabolhat vagy verhet át mást.

- A szerveren a vagyoni tárgyakkal való átverés 50,000 dollárig megengedett, csak és kizárólag IC. Az OOC átverés, valamint a prémium pontokkal, illetőleg prémium pontokból szerzett tárgyakkal való átverés továbbra is tiltott. (Nem számít átverésnek, ha te tudtodon kívül áron alul adsz el terméket.)

- Emberrablás során tilos "kamutúszt" ejteni. Az elrabolt személy legyen ténylegesen elrabolva és ne egy beépített ember legyen.
- Emberrablás során a maximum kérhető összeg 100,000 dollár. Főadmin engedéllyel ez az ár változhat.

- A nyitva hagyott járművek csomagtartójából való lopás a realitás határain belül engedélyezett. Ezt megfelelően RP-zni kell, szükség esetén képpel valamint loggal is igazolva. (nem tekinthető megfelelő RP-nek az automatikus /me, továbbá nem minősül realisztikusnak, ha az esemény sorozatos)

- Bankrablásnál, vagy boltrablásnál legalább 1 független adminnak szolgálatban kell lennie és figyelnie kell az eseményeket, hogy a realitás határain belül menjen végbe a szituáció. A bankrablás előtt informálni kell az adminisztrátort és majd csak az ő engedélyével indulhat meg a bankrablás, vagy a boltrablás.
- Túsz ejtése esetén tilos megölni a rendvédelmi szerv által beküldött túsztárgyalót.
- Bankot, illetve boltot csak lőfegyverrel szabad kirabolni!
- Bankrablás, vagy boltrablás után köteles vagy 15 percig a szerveren tartózkodni.
6
!! SZABÁLYZAT !! / RevengeKill
« Utolsó üzenet: írta skyLine Dátum 2019.01.19 - 22:49:31 »
Idézetet írta: RevengeKill
10. RevengeKill
Hamarosan
7
!! SZABÁLYZAT !! / Undorító RP
« Utolsó üzenet: írta skyLine Dátum 2019.01.19 - 22:49:25 »
Idézetet írta: Undorító RP
9. Undorító RP

- A szerveren alapesetben tilos az undorító RP. Kivétel, ha előzetes engedély lett kérve rá a játékostól.
Undorító RP-nek számít:
- Nemi erőszak
- Kannibalizmus
- Pedofília
- Bestialitás
- Nekrofília
- Feldarabolás

Ha megkaptad az engedélyt az RP-re, akkor annak a játékosoktól messze kell történnie, ott ahol senki nem látja.
Lehetőséged van bármikor megszakítani az RP-t ha kellemetlenül érzed magad, még akkor is, ha korábban engedélyt adtál rá.
8
!! SZABÁLYZAT !! / DeathMatching
« Utolsó üzenet: írta skyLine Dátum 2019.01.19 - 22:49:19 »
Idézetet írta: DeathMatch
8. DeathMatch

DM(DeathMatch) - Ok nélküli ölés, ütögetés, lövöldözés.
Megölni egy játékosot különösebb indok nélkül tilos!
A szerveren találhatóak úgynevezett védett helyek, melyek magas priorítással rendelkeznek ezen szabálypont esetén. Ezeken a helyeken rabolni, ölni illetve lövöldözni szigorúan tilos! (Kivétel, ha előzetes RP esetén oda kerültek a játékosok. Például: Rablás után odafutott a rabolandó fél, vagy egy rablás esetén a rendőrség pont ott érte utól a rablókat, stb)
Védett helyek:
- Városon belüli négysávos főutak
- Mólók
- Horgászhelyek
- Autóbérlő
- Hajóbérlő
- Benzinkutak
- Szerelőtelep
- Rendőrség
- Tűzoltóság
- Fegyház
- Bank
- Pláza
- Autókereskedés
- Kórház
- Városháza
- Alapmunkák helyei
- Reptér
- Illegális fegyvergyár

Ha valaki egy adott szituáció elől menekül be védett helyre, úgy hogy egy szituáció megkezdődött (lövöldözés, rablás, stb) akkor a bemenekült illetőt meg lehet ölni. Több személyt nem lehet bántani a szituáció alatt, kivéve ha azok az illető védelmére siettek.
Ha valaki megölt téged és nem tudod, hogy mi a pontos indok, akkor megkérdezheted a támadódat, hogy közölje veled azt. Ha te vagy a támadó és az áldozatod kéri ugyanezt, neked is meg kell mondanod az indokod.
9
!! SZABÁLYZAT !! / PowerGaming
« Utolsó üzenet: írta skyLine Dátum 2019.01.19 - 22:49:06 »
Idézetet írta: PowerGaming
7. PowerGaming

- PowerGaming alatt értjük azt, amikor a karaktered olyat cselekszik, amire egyébként nem lenne képes, vagy a helyzetében nem merné megtenni. Továbbá PG-nek számít az is, ha egy olyan tárgy meglétét RP-zed, amely nincs nálad, vagy egy olyan tárgyra mondod, hogy nincs nálad, ami scriptileg nálad van. PG-nek minősül még, ha olyan helyen "tárolod" az adott tárgyat, amiről előzetes RP nem volt.
A PG legáltalánosabb példái:
- A karaktered felemel egy házat.
- A karaktered megpróbál repülni.
- A karaktered olyan tárgyat vesz elő, ami egyébként nincs (és nem is lehetne) nála. (Például: Rakétavető, lézerkard, minigun)
- A karakterednél van egy AK-47, de azt RP-zed, hogy otthon van a házadban.
- A karaktered végbélnyílásában található a kokacserje.
- A karaktered eldugott zsebében lévő kis szebben, található mégegy zseb, amiben megtalálható a személyi igazolvány.

- Ha szeretnéd a cipődbe vagy bárhova rejteni az irataidat, akkor azt előzetesen le kell RP-zni és egy motozásnál, bizonyítanod kell képpel!
- Abban az esetben, ha egy olyan dolgot szeretnél RP-zni, ami scriptileg nincs ott, előzetes engedélyt kell kérned az ott lévő játékosoktól OOC, majd csak az engedély megadása után RP-zheted. (Természetesen ezalól továbbra is kivételek az irreális tárgyak.)

- Tilos ököllel, késsel -illetve egyéb nem lőfegyverrel- rátámadni valakire, ha az éppen közelről fegyvert fog rád, mivel így nem adsz lehetőséget a védekezésre, ellentámadásra. (kivéve ha megfelelően volt RP-zve)
- A járművekben csak olyan tárgyak tárolhatóak, amik valóban bele is férnének. Tehát tilos robogóban nagyobb kaliberű fegyverek, vagy több fegyver tárolása.
- Tilos kihasználni a GTA fizikáját, hogy bármilyen előnyöd legyen belőle, vagy rontsd a többi játékos játékélményét. Például: Mikor lőnek rád és elkezdesz cikk-cakkban futni a lövések elől, vagy felfutsz egy 80°-os lejtőn RP nélkül. (Például, ha felmászol lassan és folyamatosan RP-zed, akkor az engedélyezett.)
- Sokkolás után tilos egyből felállni és elfutni, továbbá tilos a sokkolóból való kibugolás, vagy sokkolva való lövöldözés, ütögetés, futkározás.
- Tilos animba esés után bármilyen módon elhagyni a területet, anélkül, hogy elláttak volna.
- Tilos a szerveren lévő animációkkal való haladás, ennek céljából animok bindelése.
- Tilos a szerveren lévő animációk olyan célra használása, hogy karaktered a látható játéktéren kívül essen.
- Tilos beleugrani kocsival a vízbe, vagy magasról leugratni csak azért, hogy elmenekülj a letartóztatás elől.
- Tilos hosszabb ideig vízben menekülni a rendvédelem elől (5 percnél tovább).
- Tilos belefojtani saját magadat a vízbe. (Kivéve CK esetén)
- Tilos folytatni a tűzharcot közvetlenül a felsegítés után.
- Tilos tűzharc közben lőtt sérületet ellátni.
- Tilos felállni és elfutni, vagy támadni miután elütöttek.
- Tilos autóval tolatni, mikor alapból a szerver nem engedi beindítani a motort.
- Tűzharc, vagy verekedés közben gyógyszer használata tilos.
- Tilos olyan helyeken kamerákat RP-zni, ahol nincsenek. Kivételt képez ez alól: PD kihallgató, PD/SWAT felszerelés, járőrautó fedélzeti kamerája
- Tilos a rendvédelmi szerveket hergelni verbálisan, illetve nonverbálisan. (Például azért, hogy üldözőbe vegyenek)
- Tilos a fegyverhajót úszva kirabolni, illetőleg a ládákat hajó nélkül partra vinni.
- Tilos RP szituáció (például üldözés, letartóztatás, stb.) közben fix kártya, instant gyógyítás és más prémium kártya használata.
- A motozást és a felsegítést megfelelően RP-zni kell.
- A rádió használatát RP-zni kell.
- Fegyver elővételt nem szükséges RP-zni. (Elegendő az autome)
- Üldözés közben a sofőrnek nem kell RP-zni a kisebb ütközéseket. Nagyobb ütközés esetén, megfelelő RP-t kell alkalmazni. (Nem elegendő, hogy megfogta az öv egy hatalmas karambolnál...)

7.2. ForceRP

- ForceRP-nek számít a saját RP-d másra való erőltetése. Például: *** Samuel Sewall megöli Ricky Malone-t. *** Samuel Sewall orrbafingja Ricky Malone-t.
- Nem számít ForceRP-nek az a szituáció, ami egyértelműen eldönthető, mindkét fél számára. Például: Sokkolás után rádtérdelnek. (Ilyenkor nem igazán tudsz ellenkezni)
- A verekedést megfelelően (/me, /do, /try használatával) RP-zni kell. A kizárólag gombokkal, RP nélkül történő verekedés csak akkor megengedett, ha ahhoz minden résztvevő fél hozzájárult.
- ForceRP-nek számít az is, ha egy /try-ba több, mint egy cselekvést írunk be és nem adunk reakcióidőt, a másik játékosnak.
10
!! SZABÁLYZAT !! / MetaGaming
« Utolsó üzenet: írta skyLine Dátum 2019.01.19 - 22:48:59 »
Idézetet írta: MetaGaming
6. MetaGaming

MG(MetaGaming) - Szerepen kívüli (OOC) adat  felhasználása szerepen belülre (IC).
- OOC információ felhasználása IC szigorúan tilos a szerveren.
- MG-re való biztatás is tilos. Ez alatt érthetjük azokat a nem látható cselekvéseket és történéseket (/me, /try,  /do) amiket a többi játékos amúgy nem tudna érzékelni
(gondolat, szaglás, látás, ízlelés, tapintás, hallás).
Például: *** Samuel Sewall gondolja: mekkora egy bolond ez az ember.

Az MG leggyakoribb példái:
- Kiolvasod valakinek a nevét, majd IC úgy szólsz hozzá.
- Teamspeaken, skypeon, vagy más kommunikációra szolgáló OOC eszközön szólsz a haverodnak, hogy jöjjön ide, vagy oda.

- Nem számít MG-nek, ha /me-ben vagy /do-ban megemlíted a játékos nevét anélkül, hogy IC tudnád.
Például: *** Samuel Sewall megragadja Hibbins vállát.
- Ha scriptileg látja a /c-s súgást egy harmadik személyt RP-zheti azt, hogy hallja. Kivételt képez ez alól, ha mindkét fél kocsiban van, vagy leRP-zik, hogy egymás fülébe súgnak.
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal